Natuurlijk thuis door vedische architectuur

wijk tussen groen en water in het hart van de stad

gezondheid - welzijn - groei - succes

Nieuwsbrief #10

Einde Vredeswijk Lelystad ….. en een nieuw begin?

 

Het vorige nieuws over de Vredeswijk eindigden we met de zin “We doen ons best en hebben een lange adem…”. Ja, het was toen al duidelijk dat er nog maar weinig kansen waren om ons initiatief te laten slagen.

 

In 2019 zijn diverse pogingen gedaan om (weer) in contact te komen met de ons toegewezen projectleider en de betreffende wethouder, echter zonder resultaat. Teleurstellend en ook vreemd. Het werd ons duidelijk dat er vanuit de gemeente voor de Vredeswijk geen interesse meer is. We zullen een brief aan het College van Burgemeester en Wethouders schrijven over hoe we dit hebben ervaren.

 

Op donderdag 9 januari bracht Omroep Flevoland het nieuws dat Centrada ongeveer 300 sociale huurappartementen op de kavel gaat realiseren waar voorheen de Vredeswijk was voorzien: Het definitieve einde van de Vredeswijk.

 

We willen hierbij iedereen bedanken voor de jarenlange steun aan- en belangstelling voor het initiatief voor de Vredeswijk.

 

We willen dit bericht positief afsluiten: Er doet zich een nieuwe mogelijkheid voor om een Vedische wijk te bouwen en wel in Herkenbosch, in de buurt van Roermond. Daar bestaat de mogelijkheid om een 11-tal (senioren)woningen, enkele appartementen en een 14-tal zogenaamde stadsvilla’s te bouwen.

 

Voor meer informatie over dit initiatief kun je de volgende link gebruiken:

http://www.fortuinlijkwonen.nl/herkenbosch.html

 

 

 

 

 

 

© Stichting Vredeswijk