Natuurlijk thuis door vedische architectuur

wijk tussen groen en water in het hart van de stad

gezondheid - welzijn - groei - succes

Behoefte-peiling vrije sector huurwoningen

Vredeswijk Lelystad

Vrije sector huurwoning

De keuze voor een vrije sector huurwoning ligt voor de hand als jouw jaarinkomen, samen met dat van een eventuele mede huurder, boven de € 39.874 (prijspeil 2016) ligt en je flexibiliteit in je woonplek wilt houden. Vrije sector huurwoningen hebben een kale huurprijs in de eerste maand van huren die hoger ligt dan € 710,68 per maand (prijspeil 2016). Als je een vrije sector huurwoning huurt dan kom je niet in aanmerking voor huurtoeslag.

 

Passende huur

Bij huren in de vrije sector wordt door de verhuurder naar het (gezamenlijke) inkomen per jaar gekeken. Omdat op dit moment nog geen verhuurder voor de vrije sector huurwoningen in de Vredeswijk bekend is, worden voorlopig de volgende toewijzingsvoorwaarden gehanteerd:

  • Reken er op dat je minstens 48 keer de netto huur per maand, bruto per jaar moet verdienen. De netto huur is zonder servicekosten en energiekosten. Als voorbeeld: Als je € 42.000 per jaar verdient dan deel je dit door 48 = € 875. Dan is € 875 de maximale netto huur waarvoor je een vrije sector huurwoning kunt huren.
  • Wilt je met iemand samenwonen? Het tweede bruto inkomen telt ook voor 100% mee. Je hoeft niet getrouwd te zijn of een relatie te hebben.
  • De volgende inkomsten tellen niet mee: Lijfrentepolissen of eenmalige uitkeringen, kinderalimentatie, bijstandsuitkering, studiefinanciering.
  • De volgende inkomsten tellen alleen onder bepaalde voorwaarden mee: Bonussen, toeslagen of een eindejaarsuitkering: alleen als deze structureel zijn en op je werkgeversverklaring staan; Eigen vermogen: alleen als je met pensioen bent, dan telt dit (deels) mee; WW, WIA of een andere uitkering: alleen als de uitkering nog minimaal 1 jaar loopt.

 

Andere kosten

De woningen in de Vredeswijk zullen minimaal voldoen aan de eisen van het huidige Bouwbesluit. Het energieverbruik is daardoor waarschijnlijk minder dan dat van je huidige woning. Dat kan een kostenvoordeel opleveren.

 

Bij vrije sector huurwoningen is vrijwel altijd sprake van servicekosten die niet in de huurprijs zijn opgenomen. Als voorlopige indicatie kun je rekening houden met € 10 per maand servicekosten voor een eengezinswoning en € 35 per maand voor een appartement.

 

Huurprijs en woonoppervlakte

Bij het kiezen van een huurwoning speelt altijd de afweging tussen het gewenste vloeroppervlakte en de huur die maandelijks moet worden betaald. Op dit moment is het nog te vroeg om definitieve huurprijzen vast te stellen. Er zijn veel factoren waarvan de precieze invloed nu nog niet bekend is, maar die wel een rol spelen in de uiteindelijke vaststelling van de hoogte van de huur. Toch menen we een indicatie te moeten geven om je een voorlopige en vrijblijvende keuze te kunnen laten maken.

 

Zou je de volgende vragen willen beantwoorden, zodat we weten aan welke vrije sector huurwoningen in de Vredeswijk behoefte is? De antwoorden worden vertrouwelijk behandeld.

 

Graag alleen invullen als je in aanmerking

wenst te komen voor het huren van een

vrije sector huurwoning in de Vredeswijk

Einde vragenlijst vrije sector huurwoningen.

Hartelijk dank voor het versturen van de antwoorden.

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Graag kiezen

Graag kiezen

Graag invullen

Graag invullen

Toelichting: De huurprijzen zijn een voorlopige indicatie van de netto huurprijzen, exclusief servicekosten, op basis van prijspeil 2016. De appartementen worden toegankelijk gemaakt met een lift. De seniorenwoningen hebben een tuin en de badkamer en slaapkamer op de begane grond.

© Stichting Vredeswijk